Om vores sko

Læs mere om alt det tekniske og praktiske længere nede på siden.
Hvis du har bestilt SKO I DIN STØRRELSE og PLANTET ET TRÆ I SENEGAL
De er netop kommet frem her den 16.juni og de bliver sendt, og kan hentes i butikken den 18.juni. Kæmpestort tak for hjælpen med at holde skomagerne i arbejde og plante træer i Senegal.
Hvis du ikke nåede at bestille, så kig ind forbi vores butik i Nansensgade 40 og find et smukt par
(man har i en periode kunne bestille sko, og de er lige nu ved at blive lavet i Dakar)

bestilling af sko ida dakar

Følg også med på Instagram og Facebook

 

---------------------------

Vi sælger normalt vores sko i butikken i København og til vores pop up events forskellige steder i Danmark (læs om pop up her).

Lige nu har butikken lidt mindre åbent end vi plejer og vi tager selvfølgelig alle forholdsregler.

ÅBNINGSTIDER på Nansensgade 40, 1366 Kbh K.
ONSDAG, TORSDAG og FREDAG 12 - 18 og LØRDAG 11 - 16

Vi har 6 mdrs bytteret i butik/pop up.

Prisniveau for sko i butik: 500 kr - 850 kr - 950 kr - 1050 kr

Materialer og pasform

Vores sko er håndlavede på små værksteder i Dakar, Senegal med ordentlige arbejdsforhold og ordentlig betaling. De er lavet af waxprint med skinddetaljer udvendigt og italiensk skind/læder indvendigt. Waxprint er et stykke stof i 100% bomuld der er stærkt og farveægte. Printet er lagt sammen med et lag simili cuir (kunstlæder) og et lag ægte læder - og de tre lag bliver helt integreret - så det er en rigtig sko og den kan sagtens tåle regnvejr og lignende. Skoen er åndbar, men den er rimelig lun, og er bedst efterår, vinter og forår. I den allervarmeste sommer kan de godt blive for varme. Formen er rimelig bred og min erfaring er, at de giver sig og former sig en hel del efter foden i bredden. Fordi det er læder indvendigt, bliver de blødere så snart man begynder at bruge dem.
Sålerne er fleksible, men relativt stærke, og der er en blød indersål i skoen. De er næsten helt neutrale i den indvendige form og har kun ganske lidt svang, så de passer så mange som muligt.

Pleje af sko

Med hensyn til pleje og vedligeholdelse af skoene anbefaler vi, at man imprægnere skoene før brug. Brug en almindelig imprægneringsspray til tekstil / læder (kan købes i de fleste supermarkeder).
Hvis skoene bliver beskidte, kan de rengøres med en opvredet fugtig klud. For genstridige pletter, kan man bruge lidt opvaskemiddel og gnide forsigtigt indtil pletten kommer af. Fjern sæben med en ren, fugtig klud.
Hvis skoene bliver våde skal de blot tørre langsomt ved stuetemperatur (ikke på radiator). Glat læder udvendigt, kan plejes med neutral skocreme, og hvis det indvendige læder smitter af kan det imprægneres.

Noget af det vigtigeste

Skoene er håndlavede med med fokus på bæredygtighed for miljø og mennesker. Alle materialer er indkøbt lokalt i Dakar og læder og såler er overskuds materialer/rester fra italienske skofabrikker (også købt i Dakar). En af vores vigtigste tanker er, at skomagere, materiale forhandlere og alle dem der er en del af virksomheden i Dakar får en ordentlig betaling og mulighed for at lave business og skabe sig et godt liv.

Ida Dakar Butik Nansensgade

 

Vi har mange hundrede unikke sko og forskellige modeller.
Du kan se og prøve hele vores kæmpe udvalg af waxprint sko, hvis du kommer til en af vores pop up butikker (læs mere HER) eller se og prøve en stor del af udvalget i vores butik i Nansensgade 40 i København.

Se den næste pop up butik her på facebook events (link) eller skriv dig op nederst til højre på denne side, så sender vi en mail når der er en pop up butik på trapperne.