Om vores sko

Vi sælger ikke sko online, men følg med på Instagram og Facebook   

Vi sælger vores sko i butikken i København og til vores pop up events forskellige steder i Danmark

(læs om pop up her).

ÅBNINGSTIDER på Nansensgade 40
1366 Kbh K.
ONS + TOR + FRE 12 - 18
LØRDAG 11 - 16

Vi har 6 mdrs bytteret i butik og til pop up.

Prisniveau for sko i butik: 550 kr - 850 kr - 950 kr - 1050 kr - 1150 kr

Materialer og pasform

Vores sko er håndlavede på små værksteder i Dakar, Senegal med ordentlige arbejdsforhold og ordentlig betaling til skomagerne. 
Skoene er lette og de er lavet af waxprint med skinddetaljer udvendigt og italiensk skind/læder indvendigt. Waxprint er et stykke stof i 100% bomuld der er stærkt og farveægte. Printet er lagt sammen med et lag simili cuir (kunstlæder) og et lag ægte læder - og de tre lag bliver helt integreret - så det er en rigtig sko og den kan sagtens tåle regnvejr og lignende. Skoen er åndbar, men den er rimelig lun, og er bedst efterår, vinter og forår.

Formen er rimelig bred og min erfaring er, at de giver sig og former sig en hel del efter foden i bredden. Fordi det er læder indvendigt, bliver de blødere så snart man begynder at bruge dem.
Sålerne er fleksible, men stærke, og der er en blød indersål i skoen. De er næsten helt neutrale i den indvendige form og har kun ganske lidt svang. Vi har sørget for at der er plads opad i skoen, så der er plads til dit eget indlæg/sål, hvis du bruger det  

Pleje af sko

Med hensyn til pleje og vedligeholdelse af skoene anbefaler vi, at man imprægnere skoene før brug. Brug en almindelig imprægneringsspray til tekstil / læder (kan købes i de fleste supermarkeder).
Hvis skoene bliver beskidte, kan de rengøres med en opvredet fugtig klud. For genstridige pletter, kan man bruge lidt opvaskemiddel og gnide forsigtigt indtil pletten kommer af. Fjern sæben med en ren, fugtig klud.
Hvis skoene bliver våde skal de blot tørre langsomt ved stuetemperatur (ikke på radiator). Glat læder udvendigt, kan plejes med neutral skocreme, og hvis det indvendige læder smitter af kan det imprægneres.

Noget af det vigtigeste

Skoene er håndlavede med med fokus på bæredygtighed for miljø og mennesker. Alle materialer er indkøbt lokalt i Dakar og læder og såler er overskuds materialer/rester fra italienske skofabrikker (også købt i Dakar). En af vores vigtigste tanker er, at skomagere, materiale forhandlere og alle dem der er en del af virksomheden i Dakar får en ordentlig betaling og mulighed for at lave business og skabe sig et godt liv.

Ida Dakar Butik Nansensgade

 

Vi har mange hundrede unikke sko og forskellige modeller.
Du kan se og prøve hele vores kæmpe udvalg af waxprint sko, hvis du kommer til en af vores pop up butikker (læs mere HER) eller se og prøve en stor del af udvalget i vores butik i Nansensgade 40 i København.

Se den næste pop up butik her på facebook events (link) eller skriv dig op nederst til højre på denne side, så sender vi en mail når der er en pop up butik på trapperne.