Om os

For English text click here

IDA DAKAR blev stiftet i januar 2016 af mig - Ida - sammen med Mamadou Konte og et team af dygtige skomagere.

Jeg designer unikke håndlavede sko og accessories som produceres af de super dygtige skomagere i Dakar - Senegal - Vestafrika, med ordentlig løn og gode arbejdsforhold.

Vi skaber arbejde og nye muligheder for kreative unge i Senegal, ved at iværksætte og investere lokalt.

I designet mødes skandinavisk og vestafrikansk æstetik og bliver til unikke og vilde sko - se dem i vores butik på Nansensgade 40 (find butik og åbningstider - klik her).

Ida dakar team afrikanske kunstnere

STIFTER OG EJER Ida Bergkvist Poulsen.
Jeg er uddannet fra Danmarks Designskole med speciale i produktdesign og visuel kommunikation. Jeg har solid erfaring med kultur og handel i Vestafrika, hvor jeg har rejst, boet og arbejdet i lange perioder gennem de sidste 20 år - og hvor jeg har fantastiske venner.

Jeg er en del af alle arbejdsprocesser og beslutninger i IDA DAKAR vedrørende design, markedsføring, kommunikation, produktion og logistik i Dakar og København. Jeg rejser til Dakar flere gange om året, for at lave nye prototyper og følge produktionen - og arbejder tæt sammen med skomagere og skræddere for at sikre, at kvalitet og arbejdsforhold altid er i orden.

 

 

KOMMERCIEL AGENT I DAKAR Mamadou Konte
Har mange års erfaring indenfor handel og kommunikation i Vestafrika. Han taler 6 sprog og har helt uvurderlige kompetencer indenfor social interaktion med stort set alle samfundslag og forskellige folk.

Mamadou står for kommunikation med skomagere og skræddere i Dakar når jeg er i Danmark, og sørger for, i samarbejde med mig, at forhandle og indkøbe de rette materialer til produktionen. Han gennemgår også løbende arbejdsforholdene på værkstederne og tager sig af forbedringer og tilpasninger i tæt dialog med skomagerne.

 
søren gregersen logistik manager for ida dakar
LOGISTIK MANAGER I DANMARK Søren Gregersen.
Tager sig af alle praktiske udfordringer omkring lagerfaciliteter, opbevaring og transport - det er blandt andet Søren der har opfundet et system der gør det muligt at rykke ud med 1000 par sko til IDA DAKAR pop up shop - og stille op i løbet af et par timer. Søren er håndværker og har mange års erfaring med byggeri og konstruktion i alle typer materialer. Han finder ofte ukonventionelle løsninger på de logistiske og praktiske udfordringer der opstår når man handler med sko i både store og små størrelser og med mange varianter af hver.

 

 

 

IDA DAKAR // NANSENSGADE 40 // DK-1366 KBH K DENMARK // TEL +45 29841934 // IDA@IDADAKAR.DK